Bruikleen / Donatie

Deze Staphorster kinderwagen van ruim honderd jaar oud is door familie de Weerd uit Staphorst aan ons, in bruikleen gegeven. Een pronk stuk en zeker het bezichtigen waard.

 

 

 

 

Deze kinderwagen van het merk Opel "niet te verwarren met het auto merk" is gedoneerd door fam. v.d. Iest uit Nijeveen.

De wagen is ruim honderd jaar oud en gevonden op een hooi zolder.

 

Onderstaande combinatie Riemersma kinderwagen en wandelwagen is gedoneerd door Nina uit Capelle aan de IJssel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze leuke blauwe originele kinderwagen is gedoneerd door familie Withaar uit Nijeveen.

Deze leuke kinderwagen is gemaakt in België en is van het merk Flandria.

 

 

Deze Hinderlooper wieg is gedoneerd aan het museum, door familie van der Molen uit Hoorn.

De Hinderlooper wieg is beschilderd door de familie Amsterdam, die van 1920-1955 een meubel- en schildersbedrijf in Hindelopen heeft gehad. Zij bestonden naast de familie Roosje, die in 1894 is opgericht en nog steeds bestaat.

Bij de familie Amsterdam was Gerard Huttinga de man, die het schilderwerk verzorgde en daar zeer bedreven in was. Hij had een vaardige, losse hand van schilderen en ook het kleur gebruik was goed in harmonie.

U heeft een mooie wieg, is authentiek en is door een gerenommeerd Hindelooper schildersbedrijf beschilderd. De wieg heeft sinds 1950 dienst gedaan in het gezin van de schoonouders van familie van der Molen (4 kinderen) en nadien ons eigen gezin (3 kinderen).

(Bron: Carolien Hack, conservator Hinderlooper Museum).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze houten poppenwagen is gedoneerd door fam.

Hinze uit Dalfsen hij is 100 jaar oud en er is meegpeeld rond 1910.

 

 

 

 

Deze wandelwagen is afkomstig van de familie Heins-Drent uit Veendam. Ze huwden in 1901 en kregen in de 8 jaren daar op volgend twee zoons en twee dochters. Ze hebben allemaal in de wagen gezeten. Eerst woonden ze op Beneden Verlaat in Veendam en later zijn ze verhuisd naar Beneden Westerdiep. De zus (1902) van mijn oma) was een bekende vrouw in Veendam, zij bezorgde meer dan 40 jaar lang elke dag het Nieuwsblad vh Noorden rond in Veendam en omstreken. Toen mijn tante als laatste bewoner midden jaren 70 het huis aan de Benden Westerdiep moest verlaten

Deze wandelwagen is geërfd door mijn vader (1907) en heeft jaren lang bij ons in de huiskamer in Groningen gestaan. Mijn oma (1907) was gehuwd met mijn opa.

In 2003 is de wagen bij mij in Veldhoven terecht gekomen omdat ik een groot jaren 30 huis had. De wagen stond goed bij ons in de hal. Nu ik verhuisd ben is er geen ruimte meer voor de wagen en ik vond dat het tijd was om het naar de streek te brengen waar het vandaan gekomen is. 

 

Deze blauwe Van Werven kinderwagen uit 1960, de fabriek stond aan de Kraton in Meppel en werd in 1960 opgeheven, door de concurrentie vanuit het Oostbloklanden. De kinderwagen is gedoneerd door familie Hutten-Jonker uit de Krim.

 

 

Kroek & van Weert, dank u wel voor uw donatie op onze nota voor het vast leggen van de statuten voor onze stichting. www.kroekvanweertnotarissen.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vogelzang materieel service, Staphorst draagt ons een

warm hart toe en een aanhanger terbeschikking stelt

voor onze verhuizing van Nijeveen naar Echten.

 

 

Oostergetel Makelaardij.

Draagt ons een warm hart toe en een aanhanger terbeschikking stelt voor onze verhuizing van Nijeveen naar Echten.

Al meer dan 30 jaar úw makelaar! Wij zijn met ons makelaarskantoor gevestigd in het centrum van Meppel, maar werkzaam in de gehele regio. Wij helpen u graag bij de aankoop of verkoop van uw huis in Meppel, Nijeveen, Wanneperveen, Ruinerwold, Koekange, De Wijk en omgeving. 

 

 

 

Firma Anne Calon uit Rhoon draagt ons een warm hart toe en installeert een traplift bij ons in het museum een specialist in trapliften, til- plafond of platformliften en ook voor woningaanpassingen. Nu is "2019" ook onze etage toegankelijk voor bezoekers die niet goed kunnen trap lopen en toegankelijk voor minderinvaliden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rabobank Coöperatie weken 2018, wij bedanken alle Rabobank leden die op ons hebben gestemd en natuurlijk de Rabobank Meppel-Staphorst en Steenwijkerland.

 

 

 

Deze mooie schoentjes zijn gedoneerd door mevr. De Jonge, en zijn 43 oud.

Tijdens een locatie bezoek "verzorgingshuis De Vecht" kwam deze mevr. De Jonge en ze zou het fijn vinden dat deze schoentjes bij ons in het museum mochten staan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DELA goededoelenfonds heeft ons museum een warm hart toegedragen en heeft een bedrag van € 1.000,- aan ons gedoneerd. Van deze donatie gaan we een mooie aanhanger "stond  op ons verlanglijstje" kopen.

Nu kunnen we meer spulletjes vervoeren als we naar verzorgingshuizen voor een presentatie en nog meer kinderwagens. DELA DANK JE WEL.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze kinderwagen Koelstra Monaco Super is gedoneerd de familie F. Lambooy.

Deze kinderwagen is door Koelstra is in 1956 speciaal ontworpen toen Prinses Cracia haar eerste kind verwachte.

 

 

 

 

Dit mooie hobbelpaard "1900" van Neather is gedoneerd door familie Moorrees uit voorschoten en oud familie stuk. nog in orginele staat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze mooie doopjurk uit 1954 rechts op de foto

is gedoneerd door familie Soer uit Havelterberg.

 

 

 

 

 

Deze mooie kinderwagen Excelsior, poppenstoel en wandelwagen zijn gedoneerd aan ons museum door Dick v.d. Rest en Ellen Timmerman uit Leiderdorp.

 

 

 

 

Onze nieuwe aanhanger is door Klinkhamer reclame volledig bedrukt met mooie foto's en reclame van ons museum, Klinkhamer reclame en Dela Fonds die ook een bijdrage heeft geleverd voor deze mooie aanhanger.

 

 

 

 

Donaties en / of schenkingen.

Voelt u zich als persoon of organisatie betrokken bij onze Stichting Nostalgische kinder- en poppenwagens laat ons dan weten. Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

 

Zuidwolderweg 2a

9732 PP  Echten (DR)

tel:06-46179009

K.V.K. nr. 68853092

BTW nr. NL8576.18.751B01

Bankrekening NL 45 RABO 0320 2838 36

t.a.v. Stichting Nostalgische kinder- en poppenwagens

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

gallery/nina krab

Deze mooie geblokte koelstra kinderwagen "rechts" is gedoneerd door een familie uit Meppel die graag anoniem wil blijven.

gallery/wagen vroege
gallery/img_5949
gallery/hindelopenwieg

Van Werven, gedoneerd door de zussen Zwannie, Géke en Fokkelien Kiers, "deze kinderwagen kochten onze ouders in 1951. Wij woonden in Diever en daar is de wagen dan ook vol op gebruikt".

gallery/images
gallery/images
gallery/img_5922
gallery/opel
gallery/img_6092
gallery/riemersma poppenwagen groen

Deze mooie Riemersma poppenwagen (1950) is gedoneerd door Jitske van der Veen met haar pop Rosebud ook uit het jaar 1950.

gallery/crw_6253 (2)
gallery/donatie eindhoven
gallery/20181129_205036 (2)

Deze mooie poppenwagen, poppen kinderstoel en poppenbedje is gedoneerd door mevr. T.A Visser- Bosma uit Meppel.

gallery/20190121_172518
gallery/crw_6582 (2)
gallery/wilson bruin

Deze Engelse Wilson kinderwagen is gedoneerd door Marije en Pepijn Oostenbrink. De wagen is gekocht in het jaar 1973 en er is nog mee rond gereden in Hoogeveen in 1973 / 1974 en in 1976 / 1977.

Deze leuk baby spulletjes en poppnestoel zijn gedoneerd door fam. Van der Storm uit Rijswijk.

Ook deze mooie folders van oude kinderwagens uit 1934 horen hierbij.

gallery/dela_fonds_rgb_2019

Deze twee mooie poppenwagens zijn gedoneerd door Tjerk en Tini Schaafstra.

gallery/monaco 01

Van Delft blauw kinderwagen uit 1965  gedoneerd door mevr. Brugge uit Lemmer.

De bak is gelakt en voorzien van een kroontje het logo van Van Delft.

gallery/van delft lemmer 2
gallery/hobbelpaard naether

Deze kinderwagen van het Ernst Albert Neather en een mooie wandelwagen hier van is het merk onbekend. Beide wagens dateren uit 1900 en afkomstig uit Duitsland

ze gedoneerd door Joop Fluit uit Emmen.

gallery/img-20190811-wa0000
gallery/20190914_142012